Наше насіння - Ваш урожай!

"Синенькі", - та не всі !

«Синенькі», - та не всі! 
    Синенькими баклажани зараз і не назвеш, адже все більше набирають популярності сорти з найрізноманітнішим забарвленням: білим, зеленим, рожевим, жовтим і навіть червоним. Вирощуємо цей овоч на Хмельниччині з великим задоволенням і що приємно, в цьому сезоні – без великих працезатрат. 
   Гарно показали себе на нашій грядці такі сорти як : Сніжний, Полосатий Рейс, Бізе, Зелена Поляна, Донецький Урожайний, Геліос, Сибірський Велетень, Вакула, Чорний Красень. Також пробували вирощувати баклажани від фірми « Професійне насіння» Бібо F1 та Золотий Мальчик (жовтий, дрібненький, для цільноплідного консервування).
   З власного досвіду можемо порадити високорослі сорти висаджувати в два ряди за схемою 70 / 50 см, низькорослі – теж на такій відстані, але уже кількість рядків можна збільшувати. Таким чином рослинам достатньо буде сонячного освітлення, вам легше буде за ними доглядати. Слід пам’ятати, що через загущену посадку рослини можуть втрачати зав’язь.
   Поруч ми завжди сіємо чорнобривці, а кілька років назад підмітили, що біля коріандру колорадського жука і близько не буде. Відтоді розкидаємо насіння коріандру по тих грядках, де ростуть баклажани. А цього сезону взагалі спостерігали таке : над грядками з «синенькими» було справжнє нашестя божих корівок (сонечок). Стали приглядатись, наче рослинам вони не шкодять…Тоді що ж їх сюди приманює? А виявляється після візитів цих корисних чудо-комах кладки яєць колорадських жуків спустошувались. Тому за весь сезон ми лише двічі користувались органічним засобом проти шкідників Актофітом ( в пікових моментах нападу жука), тобто обійшлись без використання хімії. Зібрати гарний урожай цього річ нам допомогла погода, природа та любов до праці.
   Хочеться сказати, що вирощування баклажанів – справа рентабельна, особливо якщо робити ставку на органічу продукцію. Зараз легко знайти покупців (навіть закордонних) готових заплатити вдвічі,а то й втричі дорожче за органічно вирощені домашні овочі. Пробуйте, вирощуйте нові сорти цього корисного та смачного овоча в себе на грядках, робіть це з радістю і любовю, і земля обов’язково одарує вас гарним урожаєм!!!
                                                                                                                          Надія Білоус